Koirat

Coton de Tulear rotuiset koiramme Daisy ja Lily

Daisy
Arkadian Villan Beautiful Daisy, syntynyt 7.5.2018.
Isä Arkadian Villan Dino ja emä Mini Mystique`s Dangereux Diamant.

Lily
Arkadian Villan Lilyan, syntynyt 9.8.2019.
Isä Cottonclown Orion ja emä Arkadian Villan Bes.

Samassa kennelissä ovat syntyneet ja sukulaisiakin ovat. Daisy on Lilyn täti (Daisyn äiti Diiva on Lilyn mummo). 

Daisy ja Lily ovat 100% seurakoiria. Heitä saa sylitellä ja silitellä sydämenä kyllyydestä ja olenkin nimennyt heidät ”terapiakoiriksi” :). Myös PT:n roolia he hoitavat, lenkittäen minua ulkona useamman kerran päivässä, satoi, pyrytti tai paistoi.

Cotoneiden pitkä turkki on työläs ja vaikea hoitoinen (tai ainakin itse koen näin) ja olenkin muutamia kertoja ajanut tytöiltä turkit kokonaan alas. Vaikka ihailenkin kovasti upeassa pitkässä turkissa olevia kauniita Cotoneita, niin ainakaan toistaiseksi ei ole itselläni aika ja rahkeet riittäneet turkkien pitkänä pitämiseen. Toki näin esteetikkona unelma elää mielessä, että ehkä joskus vielä olisi kauniit ja pitkät turkit meidänkin koirilla.. 

Liittyen erityisesti edellä kuvattuun turkkiasiaan, niin koiranäyttelyt ovat meillä jääneet lähes kokonaan käymättä. Ainoastaan yhden kerran olemme Daisyn kanssa kehässä käyneet tuloksella JUN-EH. Lily ei ole käynyt näyttelyissä kertaakaan.

Daisyn junioriaikana kävimme myös pentukurssilla ja näyttelykoulutuksissa koirakoululla sekä kokeilemassa agilityä yhden kurssin verran. Daisy on tosi nopea menijä ja reagoija, ja koinkin etten oikein meinannut pysyä neidin agilityvauhdissa mukana ;). 

Yritystä koiraharrastuksiinkin on siis ollut, mutta ainakaan näiden kokeilujen myötä ne eivät pysyviksi jääneet. Toistaiseksi siis Daisy ja Lily ovat olleet meillä ”vain” perheenjäseniä, lemmikkejä, lenkittäjiä sekä sylittely- ja silittelykoiria. Niitä terapiakoiria. Mutta eipä sillä, tärkeitä tehtäviähän ne nämäkin ovat.