Gerbiilikasvatus

Tietoa gerbiilikasvatuksestani ja -harrastamisestani 

Kasvatan gerbiileitä SGY:n (Suomen Gerbiiliyhdistys ry) virallisella kasvattajanimellä Jakarandan. Ensimmäinen poikue syntyi tammikuussa 2016.
⭐ Minulla on PET-tuomarioikeudet gerbiileille.
⭐ Suoritin TOA:n (tuomariominaisuuksien arviointikoe) 14.11.2020 ja joulukuussa tulin hyväksytyksi opiskelemaan viralliseksi gerbiilituomariksi.

Olen

⭐ Suorittanut SGY:n Gerbiilikasvattajakurssi 1:n teoriakokeen ja käytännön kokeen.
⭐ Allekirjoittanut Kasvattajasitoumuksen gerbiilin kasvattajille.
⭐ Toiminut/toimin SGY:n hallituksessa varajäsenenä (2019) ja varsinaisena jäsenenä (2020 ja 2022) sekä Aavikkonrumpu jäsenlehden päätoimittajana (2018-2020 ja 2022 ->).
⭐ Tehnyt Aluehallintovirastoon ilmoituksen eläinten pidosta.
⭐ Vuoden Kasvattaja 2017, 2019, 2020 ja 2021.

Gerbiilikasvatukseni tavoitteet

⭐ Tavoitteena kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja mahdollisimman rotumääritelmän mukaisia gerbiileitä. Palautetta kasvatustyölleni haen näyttelyistä virallisilta tuomareilta sekä mahdollisuuksien mukaan myös perheiltä, joille minulta menee gerbiileitä
⭐ Käytän kasvatuksessa ainoastaan kaikin puolin terveitä gerbiileitä, joiden luonne pitää olla kunnossa. Kasvatuksessa käyttämäni gerbiili ei saa olla aggressiivinen ihmistä eikä laumatovereitaan kohtaan, ja gerbiili pitää voida ottaa terraariosta luottavaisin mielin syliin ja kädelle, eikä se saa olla käsiteltäessä kohtuuttoman arka/stressaantuva. 
⭐ Harrastan näyttelyissä käyntiä ja pyrin jalostustyössäni rotumääritelmän mukaisiin kauniisiin ja hyvän värisiin gerbiileihin, mutta oleellisempaa on terveys ja luonne.  
⭐ Kasvatukseni päävärit ovat burmese, black ja smoke. Joskus syntyy muitakin värejä.