Hevostaitoja ja laumakäyttäytymistä

Tällä hetkellä heppailuharrastamiseni pitää sisällään hevostaitojen ja maastakäsittelyn kurssi-illan kerran viikossa. Viime kertojen aiheet ovat pitäneet sisällään muun muassa hevosten kouluttamiseen sekä laumakäyttäytymiseen liittyviä teemoja.

Postauksen kuvan olen ottanut jo toukokuussa, mutta sopii hyvin laumakäyttäytymisen kurssikertaan. Kuvan hevoslauma on edelleen näin syksyn tullenkin kasassa: Velmu, Topi, Teppo ja Humu. Laumakäyttäytymisen kerralla keskityimme aiheeseen sekä yleisellä tasolla että myös muun muassa tämän ruunalauman esimerkein.

Huomaan usein pohtivani tallilla maastakäsittelyteemojen yhteydessä, että gerbiileissä ja hevosissa on itseasiassa aika paljon samaa valtavasta kokoerosta huolimatta :). Ovathan ne kumpainenkin sekä laumaeläimiä että saaliseläimiä. Myös gerbiileillä on laumassa tarkka arvojärjestys, eikä kaikkien kanssa tulla toimeen. Ihmisen tuleekin ymmärtää molempien lajien kohdalla sekä eläimen tarve elää laumassa, mutta myös laumojen onnistuneeseen kokoamiseen ja yhdessä elämiseen liittyviä asioita. Gerbiileiden laumassa elämisestä kirjoitin aiemmin postauksessa: Gerbiili on laumaeläin.

Ensi kerralla aiheena meillä kurssilla hevosten siedättäminen jännittäviin asioihin ja yllättäviin tapahtumiin.

Nyt toivotan kaikille ihanaa viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s