Hevostaitojen ja maastakäsittelyn kurssi

Eilen palasin kesätauon jälkeen tallille ja aloitin kurssin: Hevostaidot ja maastakäsittely. Kurssilla tullaan muun muassa opettelemaan hevosten hoitotoimenpiteitä, käyttäytymistä, käsittelyä erilaisissa tilanteissa, juoksuttamista, irtohypyttämistä, ohjasajoa, lastaamista, siedättämistä, hevosagilityä jne. Kaikkenlaista muuta hevosten kanssa, paitsi ratsastusta ei tällä kurssilla ole.

Ensimmäisellä kerralla pääteemamme oli hevosen terveys. Kuten millaisia asioita terveyttä ja hyvinvointia tarkkailessa tulee osata ottaa huomioon, millaiset asiat hevosen olemuksessa ja käyttäytymisessä viittaavat sairauteen (ja mihin sairauteen millaisetkin oireet) ja kuinka reagoida näihin. Lisäksi teimme tallissa hoitotoimenpiteitä, kuten harjausta ja kavioiden putsausta ja keskutelimme hevosen turvallisesta liikuttelusta tallin käytävällä ja karsinassa.

Kurssi vaikutta kyllä tosi kivalta ja mielenkiintoiselta! Juuri tällaista kaikkea muuta kaipaankin ratsastuksen rinnalle (ehkäpä jopa enemmän kuin itse ratsastusta). Päätin alkaa kirjoittaa erilliseen vihkoon vielä tarkemmin itselleni ylös, että mitä ollaan milläkin kerralla käyty läpi ja tehty. Tänne blogiinkin tulen ainakin pääpointteja ja kuulumisia kirjoittamaan ja laittamaan kuvia.

Ps. Postauksen kuvassa upea Velmu, joka oli toinen hevosista, joita meillä oli ekalla kurssikerralla mukana ♥.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s