Heppailut kesätauolla

Tällä hetkellä oma heppailuharrastamiseni on kesätauolla. Tähän on parikin syytä. Ensimmäinen on se, että oma vakkaritallini on toimintansa osalta kesälomilla. Toinen syy löytyy ratsastustapaturmasta, josta olen toipumassa.

Putosin kesäkuussa ratsastustunnilla (ensimmäistä kertaa elämässäni) hevosen selästä ravissa aika hurjalla tyylillä ja loukkasin niin kylkeä, jalkoja kuin käsiäkin. Pahemmilta vammoilta onneksi vältyin ja tästä olen äärettömän kiitollinen. Sen verran kovaa fyysistä iskua kehoon kuitenkin tuli, että kävely meni tapaturman jälkeen toisella jalalla linkuttamiseksi ja ruhjeita/mustelmia/kipuja oli useamman viikon ajan ympäri kehoa.

Tällä hetkellä toipuminen on jo pitkällä. Pystyn kävelemään jo normaalisti eikä kivut enää valvota öisin. Sen verran putoamisen seuraukset vielä kehossa kuitenkin tuntuvat, että tietyissä asennoissa oikean jalan polveen tulee kipua, samoin oikean puoleinen kylki kipuilee venyessään tietyissä asennoissa. Näitä ei onneksi tosiaan kuitenkaan ole enää kuin vain tietyissä asennoissa.

Koirien kanssa kävelylenkit onnistuvat jo hyvin. Kävimme tällä viikolla mieheni kanssa myös jo pyörälenkillä, eikä sen suhteen ollut mitään haasteita. Kahvakuulailemaan en kuitenkaan vielä pysty, koska kylki ei kestä vaadittavia liikkeitä eikä venymistä, eikä polvi kyykätä kahvakuulan kanssa. Onneksi kävely ja pyöräily kuitenkin onnistuvat, niin pääsee jo liikkumaan.

Heppailemaan olisi tarkoitus palata loppukesästä. Luulen, että ratsastuksen osalta ekalle kerralle riittää lähinnä käynti kenttää ympäri ja rauhallinen paluu asian äärelle.

Hevosia onkin jo ikävä. Varsinkin niitä, keillä olen eniten saanut kuluneen puolen aikana ratsastaa ja keitä hoitaa; postauksen kuvituksen hoitavaa Velmua sekä Elliä, Hilppaa ja Humua. Ja toki kaikkia ihmisiäkin kiva sitten nähdä taas, keihin olen tallilla ehtinyt tutustua :).

Mutta siis, nyt toistaiseksi heppailut kesätauolla ja näihin palailen myöhemmin loppukesästä / alkusyksystä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Heppailut kesätauolla

  1. Paluuviite: Paluu heppailun pariin | Suvin lemmikit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s