Ratsastuksen aloitus

Suomenhevostamma Hilppa ja minä talvella 2021. Kuvan ottanut Sari Rikman.

Omat ihka ensimmäiset ratsastustuntini olivat yksityistunteja ja tapahtuivat loka-joulukuussa 2020. Yksityistunneista ensimmäinen tapahtui eri tallilla, kuin mihin sitten toisesta kerrasta alkaen asetuin. 

Ensimmäisestä yksityistunnista jäi oikeastaan hieman hämmentynyt olo (harjoittelimme kentällä käyntiä ja ravia). Toisaalta olin itsestäni ylpeä, koska uskalsin ensimmäistä kertaa elämässäni nousta hevosen selkään ja sain käynnissä homman sujumaan ensimmäiseksi kerraksi mielestäni ihan yllättävänkin kivasti. Toisaalta taas ravista jäi hieman epäileväinen olo. Ravi pomputti yllättävänkin kovasti ja meinasin pari kertaa jopa horjahtaa selästä alas. Tunnin lopuksi hevosen selästä alas tullessani lensin selälleni kenttään ja vaikkei siinä sattunutkaan mitenkään, niin säikähdin tilannetta kuitenkin hieman. 

Näin jälkikäteen ajateltuna olisin ensimmäisellä kerralla voinut esittää toiveen, että pelkkä käynti ja rauhallinen tutustuminen hevoseen, välineisiin jne riittävät tyyliselleni alokkaalle. En tällaista hoksannut edes ajatella. Onneksi en kuitenkaan antanut periksi kaatumis- ja ravisäikähdykselleni, vaan aloin suunnitella uutta tuntia jo melko pian perään. 

Erinäisten mutkien kautta päädyin sitten toisesta yksityistunnista alkaen talli Kaviohoviin, johon sitten jäinkin. Siellä seuraavat kaksi yksityistuntia olivatkin sitten erilaisia kuin ensimmäinen oli ollut. Lähdimme rauhalliseen tahtiin harjoittelemaan hevosen hoitoa (harjaus ja kavioiden puhdistus), varustamista, purkamista, satulassa istuntaa, liikkeelle lähtöä, jarruttamista, ohjaamista ja käyntiä kentällä. Raviin ei näillä kerroilla edes menty. Tämä tahti tuntui itselleni erittäin sopivalta. 

Tästä jatkoin aikuisten alkeiskurssille, jossa jatkoimme edellä kuvaamieni asioiden harjoittelua. Alkeiskurssin lopulla otimme myös jo lyhyitä ravipätkiä ja ilokseni en kokenutkaan nyt tunnetta, että tippuisin selästä. Myös hevosen selästä laskeutumiset tapahtuivat rauhallisesti enkä lentänyt niiden yhteydessä selälleni kenttään. Kaikin puolin alkeiskurssista jäi innostunut ja onnistunut olo, koska se sopi niin hyvin omaan tasooni ja tahtiini.

Alkeiskurssin jälkeen jatkoin aikuisten jatkoalkeisiin, jossa jatkui muun muassa raviosuuksien pidentäminen ja oikeanlaisen istunnan ja kehon hallinnan harjoittelu. Sillä tiellä nyt ollaan :).  

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s