CwC Istunnan ja liikkeen biomekaniikan peruskurssilla

Maaliskuussa 2021 osallistuin Kaviohovissa CwC Istunnan ja liikkeen biomekaniikan peruskurssille. Kurssi sisälsi neljän tunnin teorian istunnasta ja ratsastuksen biomekaniikasta oheisharjoituksineen. Tämän jälkeen ratsastimme ja kokeilimme oppimaamme käytännössä.

Sisällä harjoittelimme oikeanlaista istuntaa ”puuhevosselän” päällä satulassa sekä jumppapallolla kehonhallintaa jarruttaessa ja liikkeelle lähdettäessä. Ulkona kentällä ratsastaessa harjoittelimme teoriassa oppimaamme käytännössä käynnissä, jarruttaessa, liikkeelle lähdettäessä ja ravissa. 

Sisällä teoria ja harjoitukset menivät oikein mukavasti ja sain vahvistusta jo aiemmilla tunneilla oppimiini asioihin. Kelin osalta meille sattui aika kurjat olosuhteet lopun ratsastusosioon lumipyryn ja viiman vuoksi. Itselläni oli varsinkin sormet aivan jäässä (olisi pitänyt laittaa paksummat käsineet) ja oma keskittymiseni hieman kärsi tästä. Onneksi sain kuitenkin paksummat hanskat kurssikaverilta lopputunnin ajaksi lainaan, niin tämä hieman helpotti. Kiitos ystävällisyydestä!

Istuinluut löytyvät jo aika mukavasti ratsastaessa ja istuntani on kehittynyt valtavasti sitten ihan ensimmäisen ratsastuskerran, mutta toki edelleen alkeissa olen. Kehonhallinnan osalta oma tämän hetken ykköskehityskohteeni on saada yläkehon hallintaa paremmaksi erityisesti ravin aikana. Ravissa hartiat alkavat herkästi ”hypätä korviin” ja rintakehä avautua liiankin paljon. Aikaa, harjoittelua ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Ratsastushan on oikeasti vaikea laji, vaikka ei-ratsastaneet saattavat ehkä kuvitella, että mikäs siinä, kunhan hyppää selkään ja istuu ja hevonen hoitaa hommat ;).

Peruskurssin jälkeen halukkaat voivat jatkaa jatkokurssille, jossa mukaan harjoituksiin tulee myös laukka jne. Oman tasoiselleni aloittelijalle tämä peruskurssi on vielä tässä vaiheessa oikein riittävä eli jatkoskurssin aika on vasta sitten joskus myöhemmin. Itsehän en ole esimerkiksi laukkaa vielä kertaakaan edes mennytkään.

Kiitos taas paljon Sarille hyvistä opeista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s